Τα ενυπόγραφα άρθρα, καθώς και οι αναδημοσιεύσεις δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Επιτροπής.
e-mail: metanastesig@gmail.com

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ !!!

undefinedΤραγωδία με μετανάστες στη Σούδα
ΝΟΟZ.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΑΘΗΝΑ 06/03/2011

Τραγική εξέλιξη είχε ο κατάπλους του πλοίου «IONIAN KING», με σημαία Κύπρου, αργά το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο μετέφερε 1.288 Ασιάτες από την Τρίπολη της Λιβύης στο λιμάνι της Σούδας.
Την ώρα που το πλοίο επιχειρούσε να «δέσει», 49 υπήκοοι Μπαγκλαντές, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το πλήρωμα, βρέθηκαν στη θάλασσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «με την χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει από την πλώρη του πλοίου». Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ασιάτες έπεσαν στη θάλασσα, διότι φοβήθηκαν απέλαση.
Τρεις πνίγηκαν ενώ μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής αγνοείτο η τύχη έντεκα.
Τριάντα μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Χανίων, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, οι 14 επέστρεψαν στο πλοίο. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης νοσηλεύονται 18, με υποθερμία και αφυδάτωση.
Στις έρευνες από νωρίς το πρωί πήραν μέρος ένα ελικόπτερο, δύο πλοία, ένα φουσκωτό και ένα ρυμουλκό του Λιμενικού, δυο ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά και αλιευτικά σκάφη, ενώ συμμετείχαν και δύτες.
Στο λιμεναρχείο Σούδας γίνονταν συνεχείς συσκέψεις για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στις οποίες, εκτός από το Λιμενικό Σώμα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το ΕΚΑΒ.
Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ανακοίνωσε πως για ανθρωπιστικούς λόγους αναβάλλεται το προγραμματισμένο καρναβάλι της Σούδας.
Εκτός από το Λιμενικό, στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σούδας παραμένουν και αστυνομικές δυνάμεις.
Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα
Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια, για τους τρεις εργάτες που έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι της Σούδας, εξέφρασε η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα.
Και οι τρεις, εργάζονταν στη Λιβύη για την κορεατική εταιρεία Daewoo Engineering & Construction Company.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής πρεσβείας, η εταιρεία είχε αναλάβει την ευθύνη εκκένωσης των εργαζομένων της από τη Λιβύη, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον υπήκοοι τρίτων χωρών.
Η Daewoo Engineering & Construction Company, προστίθεται στην ανακοίνωση, είχε φροντίσει για τη μεταφορά των εργαζομένων της πρώτα στην Κρήτη (Χανιά) και σταδιακά να τους επαναπατρίσει στις χώρες τους.
«Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και η Daewoo Engineering & Construction Company, από κοινού με τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες στην Αθήνα, θα συνεχίσουμε πλήρως τις προσπάθειές μας για τον πρέποντα κα ασφαλή επαναπατρισμό των ως άνω υπαλλήλων».


πηγή: http://peiratikoreportaz.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP